sâmbătă, 20 decembrie 2008

pentru adolescenta un gand curat,pentru aduceri aminte un nume simplu

Stau singura si ingandurata la una dintre ferestrele din fata chipului meu si privesc cerul instelat.Cateva lacrimi se preling pe obrajii mei rosii si fierbinti.
Acum in tacerea deplina a noptii,cand se aude doar fosnetul frunzelor batute de vant,maditez ca prin vis la ceva frumos,la ceva de demult,ceva din cenusa trecutului, care pentru mine nu s-a spulberat inca.
A trecut un an si cateva luni de cand ne-am luat ADIO de la bancile in care ne-am petrecut ultimii patru ani de scoala.Frumosi,urati,fericiti sau tristi vor fi totusi cei mai regretati.Vom plange poate vreodata si ne vom intreba:”Oare a fost numai un vis sau a fost chiar realitate?”.Realitatea a fost candva,acum a ramas un simplu vis,o simpla amintire ce-si pastreaza vii radacinile infipte in imaginea trecutului.
Dar ma ingrijoreza totusi un singur gand.Fiecare ajunge la un moment in care va privi cu durere clipa care trece,clipa care vine,dar cu zambetul pe buze pentru clipa ce urmeaza va plange amintindu-si de anii ce nu se vor reintoarce niciodata.Cat de putin paseam impreuna si viata drumurile ni le-a si despartit.
Daca vreodata vei mai avea nevoie de mine cauta-ma si poate ma vei gasi.Cauta-ma in albastrul cerului,in linistea de langa tine,iar daca acolo nu ma vei gasi,cauta-ma in valurile zbuciumate ale marii si daca nici acolo nu sunt sa stii ca sunt in amintirile tale.
Atunci amintirile se vor dezlega fara voia ta si o lacrima amara va uda aceasta fila ingalbenita de timp.Atunci iti vei da seama ce frumosi au fost anii petrecuti impreuna.
Vor trece luni,vor trece ani iar clipele vor fi luate de vant si vor ramane peste tot aceste cuvinte scrise cu condeiul.
Aceste clipe sunt adanci si ma vor face si pe mine sa spun “ERA FRUMOS…ATUNCI”.

2 comentarii:

  1. ...glumeam...a fost demult.stiu k ma deranja.acum nu ma mai intereseaza.e fost alegerea ei dar imi doresc sa vad ralitatea in final:*

    RăspundețiȘtergere